Klub

Šolanju odprta pot

Shodokan dojo je slovensko aikido društvo s sedežem v Ljubljani, ki ga vodi sensei Matjaž Dobravec, 5. DAN. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1993 in leta 1999 postalo član Aikido Association International (AAI). AAI deluje v okviru krovne organizacije Aikikai Hombu Dojo s sedežem v Tokyu.

S pristopom v organizacijo AAI smo dobili ime Shodokan dojo, ki v prevodu pomeni šolanju odprta pot.

Poleg matičnega doja, ki se nahaja v Ljubljani blizu BTC-ja, tik ob obvoznici, ima klub izpostavave še v Kranju, v Domžalah, na Lavrici, v Pivki in v Kočevju.Treningi potekajo po skupinah glede na znanje, tako da lahko vsak najde svojim zmožnostim primerno skupino in še tam so možne individualne prilagoditve. Zato boste med našimi člani našli slabovidne in otroke, na drugi strani pa zagrizene športnike in športnice.

Spoznajmo se

Ne bomo začeli pri imenih, saj društvo šteje preko 140 članov. Ampak na 260 m2 stalno položene podlage (tatamja) je prostora za vse dovolj.

Pravila
vedenja v doju

V aikidu je odnos do učitelja in ostalih članov kluba zasnovan na spoštovanju in prijateljstvu, ki ga med treningom izrazimo s primernim obnašanjem. S tem se tudi zavarujemo pred poškodbami, ki bi nastale, če bi namesto reda zavladala zmeda.

Po sušiju se včasih priležejo čevapi

Shodokan ni samo trening dvakrat na teden. Je predvsem prostor, kjer se tkejo prijateljstva, v društvu in zunaj njega. Obiske številnih aikido klubov od Japonske do Amerike je pač treba kdaj tudi vrniti in s tem nimamo nobenih težav:) Da piknikov, praznovanj in tradicionalne aikido fešte v Planici sploh ne omenjamo.

Mojster roštilja, 3. dan
Mojster roštilja, 3. dan
Kimono, kosmata verzija
Kimono, kosmata verzija
Glasbena sekcija
Glasbena sekcija
Steven Segal in druge zvezde
Steven Segal in druge zvezde
Mojster roštilja, 3. dan
Mojster roštilja, 3. dan
Steven Segal in druge zvezde
Steven Segal in druge zvezde

V Shodokan doju smo vedno veseli novih članov, pa naj gre za začetnike ali pa izkušene akidoke. Novi prijatelji, nova spoznanja, nove veščine… te zanima več??

Naši častni člani

klub_Shigeharu_Maruyama

Shigeharu Maruyama

Japonski ambasador v Sloveniji je postal častni član kluba 25. septembra 2008.

klub_Tsuneshige_Iiyama

Tsuneshige Iiyama

Nekdanji japonski ambasador v Sloveniji je postal častni član kluba 15. novembra 2007.