Inštruktorji

Glavni učitelj

Trener in predsednik kluba, Matjaž Dobravec, 6. DAN, je začel redno vaditi aikido leta 1993, samostojno trenersko pot pa je pričel leta 1997. Izpit za mojstrski naziv 1. DAN je opravil leta 1999 pri Shihanu Fumiu Toyodi, 6. DAN.

Leta 2000 je na njegovo vabilo odšel v Chicago in živel pri njem kot uchideshi (živeti, intenzivno trenirati in delati v doju). Tam se je udeležil seminarja za učitelje aikida ter spoznal metode učenja, ki jih je uporabljal Shihan Fumio Toyoda.

Leta 2002 je opravil izpit pri Sensei-u Stephenu Rehrauerju, 5. DAN, in pridobil mojstrski naslov 2. DAN.

Tri leta kasneje se je udeležil inštruktorskega seminarja v Los Angelesu pod strokovnim vodstvom Sensei-a Jamesa Nakayame 6. DAN., kjer opravi izpit za 3. DAN.

Leta 2007 je na povabilo predsednika AAA in AAI s skupino iz ZDA, prvič odpotoval na Japonsko k Shihanu Yasuo Kobayashiju 8. Dan in njegovemu sinu Hiroakiju 6. Dan. Obiskal je tudi glavni sedež Hombu dojo v Tokyu, kjer je vadil pod vodstvom glavnega učitelja in predsednika Svetovne Aikikai Aikido organizacije Moritera Ueshibe, 10. Dan, vnuka samega ustanovitelja Aikida Moriheia Ueshibe.

Maja 2009 se je udeležil inštruktorskega seminarja v Tenshinkan Doju v Chicagu, kjer je pred glavnim učiteljskim zborom opravil izpit za 4. DAN.

10.1.2016 so ga v Hombu doju promovirali za 5. DAN.

Januarja 2022 na Kagamibiraki v Hombu doju je bil naš trener Matjaž Dobravec promoviran na stopnjo 6. DAN

Sensei Matjaž Dobravec pa ne vodi zgolj matičnega kluba v Ljubljani, ampak je kot inštruktor cenjen povsod po svetu. Svoje znanje predaja mlajšim inštruktorjem in članom, ki ga vabijo na številne seminarje od Evrope in Združenih držav do Mauritiusa in Bližnjega vzhoda.

Organizacija seminarjev doma in udeležba na njih v tujini je tako postala redna dejavnost kluba, s čimer po svojih najboljših močeh prispeva k širitvi in razvoju Aikida pri nas.

Sensei Matjaž Dobravec je nosilec častne listine Olimpijskega komiteja Slovenije in plakete Športnik leta 2018 občine Domžale. Decembra 2022 ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva prejme plaketo Državnega Sveta RS najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem v Sloveniji za leto 2022.

Inštruktorji

Peter Sušnik 3. DAN

Peter Sušnik 3. DAN

Peter je aikido začel trenirati leta 1999 in je že od samega začetka član Shodokan doja pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. Z redno in disciplinirano vadbo je napredoval iz statusa učenca v enega  od pomočnikov glavnega trenerja. Oktobra 2006 je opravil izpit za mojstra pod vodstvom Sensei-a Stevena Rehrauerja, januarja 2009 pa še mojstrski izpit za 2. Dan v Ljubljani pod vodstvom Sensei-a Martina Katza. Na inštruktorskem seminarju v Ljubljani novembra 2012, pod vodstvom predsednika AAI organizacije Stephena Toyode, opravi izpit za 3. Dan.

Andrej Bauer 2. DAN

Andrej Bauer 2. DAN

Aikido je začel trenirati leta 1995 pod vodstvom Sensei Ann Chenoweth v doju Three Rivers Aikikai iz Pittsburgha, ZDA, ki je član Aikido Schools of Ueshiba, ki ga vodi Shihan Mitsugi Saotome. Od leta 2001 Andrej trenira v Shodokan dojou pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. Oktobra 2006 je opravil izpit za mojstra pod vodstvom Sensei-a Stevena Rehrauerja, januarja 2009 pa še mojstrski izpit za 2. Dan v Ljubljani pod vodstvom Sensei-a Martina Katza.

Tamara Rozman 2. DAN

Tamara Rozman 2. DAN

Tamara je aikido začela trenirati leta 2000 med poletnim tečajem za ženske v Shodokan doju. Vsa leta je redno vadila, se udeležila tudi treh Inštruktorskih seminarjev v ZDA in bila leta 2007 tudi na treningu v Kobayashi doju na Japonskem. Po osmih letih treninga je januarja 2009 opravila izpit za 1. Dan v Ljubljani pod vodstvom Sensei-a Martina Katza. Leta 2014 je prav tako pod vodstvom istega Sensei-a opravila izpit za 2. DAN.

Andrej Pirc 2. DAN

Andrej Pirc 2. DAN

S športom se ukvarja že celo življenje, po končani plavalni karieri se je začel ukravrjati z aikidom. V sezoni 2001/2002 je začel v Kranju, kmalu zatem pa je zamenjal klub in se pridružil članom Shodokan doja pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. V Shodokan doju se je spoznal z aikikai aikidom. Leta 2005 se je udeležil inštruktorskega seminarja v Los Angelesu. Vodi treninge v Kranju in začetne skupine v Ljubljani. Leta 2009 je bil na inštruktorskem seminarju v Chicagu. Izpit za 1. DAN je opravil leta 2010 pod vodstovom Sensei-a Glena Matsude. Leta 2014 je pod vodstvom Sensei-a Martina Katza opravil izpit za 2. DAN.

Žiga Savnik 2. DAN

Žiga Savnik 2. DAN

Je pobližje spoznal japonsko veščino aikido leta 2002 v Kranju, leto kasneje pa je s treningi nadaljeval v Shodokan doju v Ljubljani, pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. Leta 2006 mu je bilo zaupano tudi vodenje treningov skupine v Kranju. Poleg številnih seminarjev pri nas, se je udeležil tudi treh inštruktorskih v ZDA, kjer je nabral nemalo novih izkušenj. Z rednim treniranjem je marca 2010 uspešno opravil mojstrski izpit za 1. Dan v Ljubljani pod vodstvom Sensei-a Glena Matsude. Leta 2014 je pod vodstvom Sensei-a Martina Katza opravil izpit za 2. DAN.

Jovan Golijan 2. DAN

Jovan Golijan 2. DAN

Jovan je začel s treningi aikida leta 2000. Njegov prvi seminar je bil prav pri Shihanu Fumiu Toyodi, ko je gostoval v Ljubljani koncem leta 2000. Jovan je vsa leta redno vadil in januarja 2009 uspešno opravil izpit za 1. Dan v Ljubljani pod vodstvom Sensei-a Martina Katza.  Leta 2014 je tudi pod vodstvom  opravil izpit za 2. DAN.

Damjan Mihelič 2. DAN

Damjan Mihelič 2. DAN

Damjan se je z aikidom spoznal leta 2005, ko je začel trenirati v Shodokan doju pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. Leta rednih treningov je dopolnjeval z obiski seminarjev doma in v tujini. Vztrajanje pri aikidu pripisuje tudi sproščenemu vzdušju in dobrim odnosom v klubu. Po devetih letih treniranja je aprila 2014 opravil izpit za 1. Dan pod vodstvom Sensei-a Martina Katza. Leta 2018 uspešno naredi izpit za 2. Dan v Shodokan doju v Ljubljani.

Anže Regina 3. DAN

Anže Regina 3. DAN

Anže je Aikido redno začel trenirati leta 2008 pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. Znanje Aikida dopolnjuje na seminarjih ter inštruktorskih seminarjih pri nas in v ZDA, kjer je leta 2015 opravil mojstrski izpit pod vodstvom Sensei-a Stephena Tatsua Toyode. Leta 2018 uspešno naredi izpit za 2. Dan v Shodokan doju v Ljubljani, leta 2022 pa na istem mestu za 3. Dan

Jani Ponikvar 1. DAN

Jani Ponikvar 1. DAN

Leta 1995 je pričel s treningi Ki Aikida in se leta 1996 pridružil današnjem društvu. Vse od takrat, s približno tri letno odsotnostjo zaradi zdravstvenih težav, se vseskozi redno ukvarja z Aikidom. Izpit za 1. DAN je opravil leta 2012 pod vodstvom Sensei-a Stephena Tatsua Toyode.

Blaž Pirnat 1. DAN

Blaž Pirnat 1. DAN

Z vadbo aikida je pričel leta 2003. Vse od takrat redno vadi. Leta 2008 je začel z vodstvom samostojne skupine v Celju. Izpit za 1. DAN je opravil leta 2012 pod vodstvom Sensei-a Stephena Tatsua Toyode.

Matic Klemenc 1. DAN

Matic Klemenc 1. DAN

Matic je svojo pot v borilnih veščinah začel na treningih karateja leta 1994. Vse odtlej se ukvarja z borilnimi veščinami, izkušnje pa si je nabiral tudi kot pomočnik glavnega trenerja borilnih veščin v Slovenski vojski.
S treningi aikida je začel v našem klubu leta 2003, od leta 2006 pa pomaga tudi kot pomočnik učiteljev aikida. Izpit za 1. Dan je opravil novembra 2012 pod vodstvom predsednika mednarodne organizacije, Aikido Association International in Aikido Association of America, Stephena Tatsua Toyode, 4. Dan.

Peter Kuzma 1. DAN

Peter Kuzma 1. DAN

Šport in borilne veščine igrajo veliko vlogo v Petrovem življenju. Aikido je začel trenirati konec leta 2000 in je od samega začetka član Shodokan doja pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. Skozi vsa ta leta spremlja svojega Sensei-a na različnih lokacijah po svetu in se izobražuje na domačih in tujih seminarjih znotraj AAI organizacije. Danes je eden od pomočnikov Sensei-a Matjaža. Aprila 2014 je opravil izpit za mojstra pod vodstvom Sensei-a Martina Katza 5. dan iz ZDA.

Roman Maček 1. DAN

Roman Maček 1. DAN

Aikido je začel trenirati jeseni leta 2004 in je od samega začetka član Shodokan doja pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca 4.dan. Skozi vsa ta leta pridno trenira in se izobražujena domačih in tujih seminarjih znotraj AAI organizacije. Je eden od pomočnikov Sensei Matjaža in leta 2010  je začel voditi začetne skupine v Shodokan dojo . Aprila 2014 je opravil izpit za mojstra pod vodstvom Sensei-a Martina Katza 5. dan iz ZDA.

Luka Tavčar 1. DAN

Luka Tavčar 1. DAN

Aikido je začel trenirati leta 2005 v pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. Vse od takrat redno trenira, znanje Aikida pa dopolnjuje na seminarjih ter inštruktorskih seminarjih. Izpit za 1. Dan je opravil leta 2016 pod vodstvom Sensei-a Glena Matsude.

Andrej Levstek 2. DAN

Andrej Levstek 2. DAN

Andrej se je z borilnimi veščinami spoznal že kot otrok s treniranjem karateja. Leta 2008 je začel trenirati Aikido pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. Od takrat redno trenira. Znanje Aikida dopolnjuje na seminarjih ter instruktorskih seminarjih pri nas in v tujini. Aprila 2016 je opravil izpit za 1. DAN pod vodstvom Sensei-a Glena Matsude. Danes je eden od pomočnikov Sensei-a Matjaža, pri katerem leta 2022 v Shodokan doju naredi izpit za 2. Dan.

Tina Setnikar 1. DAN

Tina Setnikar 1. DAN

Tina je začela trenirati Aikido leta 2009 pod vodstvom Sensei-ja Matjaža Dobravca. Od takrat dalje redno trenira, pridobljeno znanje Aikido pa izpopolnjuje na seminarjih in inštruktorskih seminarjih. Izpit za 1. Dan je opravila leta 2017 pod vodstvom Sensei-a Tima Spiesa.

David Debeljak 1. DAN

David Debeljak 1. DAN

Po kopici športov, ki jih je preizkusil v mladosti, ga je pot vodila najprej v karate. Športne poti kljub srednješolskemu razhodu s karatejem ni nikoli opustil. V borilne veščine se je zopet vrnil leta 2010, ko je začel trenirati  Aikido pod vodstvom Senseija Matjaža Dobravca. Vse od takrat redno trenira, svoje znanje pa dopolnjuje tudi na seminarjih. Izpit za 1. Dan je opravil junija leta 2017 pod budnim očesom Sensei-a Tima Spiesa.

Bojan Lešnjak 1. DAN

Bojan Lešnjak 1. DAN

Bojan se je že kot mladostnik ukvarjal z različnimi borilnimi športi. V starosti 15 let je eno leto treniral judo, tri leta jiu- jitsu, vzporedno pa je treniral tudi Shotokan karate, kjer je dosegel 2. kyu in bil tudi na več tekmovanjih. Zaradi službenih obveznosti je s treningi nato prenehal. Ves čas pa se je amatersko ukvarjal z različnimi športi, nakar je leta 2009 pričel s treningi aikida v Ljubljani pod vodstvom Sensei-ja Dobravec Matjaža. Ves ta čas je pridno vadil in se udeleževal različnih seminarjev. V letu 2016 je pričel z vodenjem treningov aikida v Kočevju, junija 2017 pa je položil izpit za 1. DAN pod vodstvom Sensei-a Tima Spiesa.

Matjaž Janežič 1. DAN

Matjaž Janežič 1. DAN

Matjaž Janežič je aikido začel trenirati septembra 2009 in je že od samega začetka član Shodokan doja pod vodstvom Sensei-ja Matjaža Dobravca. Vse od takrat redno trenira in znanje aikida nadgrajuje na seminarjih ter inštruktorskih seminarjih doma in v tujini. Na seminarju aikida v Ljubljani, marca 2018, je pod vodstvom predsednika organizacije AAI, Sensei-ja Stephena Toyode, opravil izpit za 1. Dan.

Zvone Hočevar 1. DAN

Zvone Hočevar 1. DAN

Aikido je pričel trenirati jeseni leta 2008 pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. Skozi vsa ta leta pridno trenira, znanje Aikida pa dopolnjuje na domačih ter tujih seminarjih znotraj AAI organizacije. Izpit za 1. DAN je opravil leta 2019 pod vodstvom Sensei-a Tima Spiesa.