Inštruktorji

Glavni učitelj

Trener in predsednik kluba, Matjaž Dobravec, 5. DAN, je začel redno vaditi aikido leta 1993, samostojno trenersko pot pa je pričel leta 1997. Izpit za mojstrski naziv 1. DAN je opravil leta 1999 pri Shihanu Fumiu Toyodi, 6. DAN.

Leta 2000 je na njegovo vabilo odšel v Chicago in živel pri njem kot uchideshi (živeti, intenzivno trenirati in delati v doju). Tam se je udeležil seminarja za učitelje aikida ter spoznal metode učenja, ki jih je uporabljal Shihan Fumio Toyoda.

Leta 2002 je opravil izpit pri Sensei-u Stephenu Rehrauerju, 5. DAN, in pridobil mojstrski naslov 2. DAN.

Tri leta kasneje se je udeležil inštruktorskega seminarja v Los Angelesu pod strokovnim vodstvom Sensei-a Jamesa Nakayame 6. DAN., kjer opravi izpit za 3. DAN.

Leta 2007 je na povabilo predsednika AAA in AAI s skupino iz ZDA, prvič odpotoval na Japonsko k Shihanu Yasuo Kobayashiju 8. Dan in njegovemu sinu Hiroakiju 6. Dan. Obiskal je tudi glavni sedež Hombu dojo v Tokyu, kjer je vadil pod vodstvom glavnega učitelja in predsednika Svetovne Aikikai Aikido organizacije Moritera Ueshibe, 10. Dan, vnuka samega ustanovitelja Aikida Moriheia Ueshibe.

Maja 2009 se je udeležil inštruktorskega seminarja v Tenshinkan Doju v Chicagu, kjer je pred glavnim učiteljskim zborom opravil izpit za 4. DAN.

10.1.2016 so ga v Hombu doju promovirali za 5. DAN.

Sensei Matjaž Dobravec pa ne vodi zgolj matičnega kluba v Ljubljani, ampak je kot inštruktor cenjen povsod po svetu. Svoje znanje predaja mlajšim inštruktorjem in članom, ki ga vabijo na številne seminarje od Evrope in Združenih držav do Mauritiusa in Bližnjega vzhoda.

Organizacija seminarjev doma in udeležba na njih v tujini je tako postala redna dejavnost kluba, s čimer po svojih najboljših močeh prispeva k širitvi in razvoju Aikida pri nas.

Sensei Matjaž Dobravec je nosilec častne listine Olimpijskega komiteja Slovenije in plakete Športnik leta 2018 občine Domžale.

Inštruktorji

Anže Regina 2. DAN

Anže Regina 2. DAN

Anže je Aikido redno začel trenirati leta 2008 pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. Znanje Aikida dopolnjuje na seminarjih ter inštruktorskih seminarjih pri nas in v ZDA, kjer je leta 2015 opravil mojstrski izpit pod vodstvom Sensei-a Stephena Tatsua Toyode. Leta 2018 uspešno naredi izpit za 2. Dan v Shodokan doju v Ljubljani.

Jani Ponikvar 1. DAN

Jani Ponikvar 1. DAN

Leta 1995 je pričel s treningi Ki Aikida in se leta 1996 pridružil današnjem društvu. Vse od takrat, s približno tri letno odsotnostjo zaradi zdravstvenih težav, se vseskozi redno ukvarja z Aikidom. Izpit za 1. DAN je opravil leta 2012 pod vodstvom Sensei-a Stephena Tatsua Toyode.

Žiga Savnik 2. DAN

Žiga Savnik 2. DAN

Je pobližje spoznal japonsko veščino aikido leta 2002 v Kranju, leto kasneje pa je s treningi nadaljeval v Shodokan doju v Ljubljani, pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. Leta 2006 mu je bilo zaupano tudi vodenje treningov skupine v Kranju. Poleg številnih seminarjev pri nas, se je udeležil tudi treh inštruktorskih v ZDA, kjer je nabral nemalo novih izkušenj. Z rednim treniranjem je marca 2010 uspešno opravil mojstrski izpit za 1. Dan v Ljubljani pod vodstvom Sensei-a Glena Matsude. Leta 2014 je pod vodstvom Sensei-a Martina Katza opravil izpit za 2. DAN.

Andrej Pirc 2. DAN

Andrej Pirc 2. DAN

S športom se ukvarja že celo življenje, po končani plavalni karieri se je začel ukravrjati z aikidom. V sezoni 2001/2002 je začel v Kranju, kmalu zatem pa je zamenjal klub in se pridružil članom Shodokan doja pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. V Shodokan doju se je spoznal z aikikai aikidom. Leta 2005 se je udeležil inštruktorskega seminarja v Los Angelesu. Vodi treninge v Kranju in začetne skupine v Ljubljani. Leta 2009 je bil na inštruktorskem seminarju v Chicagu. Izpit za 1. DAN je opravil leta 2010 pod vodstovom Sensei-a Glena Matsude. Leta 2014 je pod vodstvom Sensei-a Martina Katza opravil izpit za 2. DAN.

Andrej Levstek 1. DAN

Andrej Levstek 1. DAN

Andrej se je z borilnimi veščinami spoznal že kot otrok s treniranjem karateja. Leta 2008 je začel trenirati Aikido pod vodstvom Sensei-a Matjaža Dobravca. Od takrat redno trenira. Znanje Aikida dopolnjuje na seminarjih ter instruktorskih seminarjih pri nas in v tujini. Aprila 2016 je opravil izpit za 1. DAN pod vodstvom Sensei-a Glena Matsude. Danes je eden od pomočnikov Sensei-a Matjaža.

Bojan Lešnjak 1. DAN

Bojan Lešnjak 1. DAN

Bojan se je že kot mladostnik ukvarjal z različnimi borilnimi športi. V starosti 15 let je eno leto treniral judo, tri leta jiu- jitsu, vzporedno pa je treniral tudi Shotokan karate, kjer je dosegel 2. kyu in bil tudi na več tekmovanjih. Zaradi službenih obveznosti je s treningi nato prenehal. Ves čas pa se je amatersko ukvarjal z različnimi športi, nakar je leta 2009 pričel s treningi aikida v Ljubljani pod vodstvom Sensei-ja Dobravec Matjaža. Ves ta čas je pridno vadil in se udeleževal različnih seminarjev. V letu 2016 je pričel z vodenjem treningov aikida v Kočevju, junija 2017 pa je položil izpit za 1. DAN pod vodstvom Sensei-a Tima Spiesa.